Torty artystyczne na zamówienie Wrocław
Na naszej stronie znajdują się wszystkie szczegóły dotyczące tortów na zamówienie we Wrocławiu i okolicach. Realizujemy zamówienia zgodnie z Twoimi oczekiwaniami, bazując na sprawdzonych recepturach i najwyższej jakości składnikach. Realizujemy również mniejsze wersje CLASSY, który znajduję się poniżej.
Wykonujemy torty, niezależnie od okazji: rocznice, komunie, imieniny, urodziny dziecka, chrzciny, event firmowy i wiele innych.
TORTY ARTYSTYCZNE, które powstają w naszej pracowni wyceniamy na podstawie dwóch informacji:
ilości porcji
oraz
rodzaju dekoracji
W cenie uwzględniona jest podstawowa dekoracja tj. ozdoby z kremu, posypki czy dodatek złota/srebra
Ilość porcji
TORTY JEDNOPIĘTROWE
8 PORCJI – 280zł
10-12 PORCJI – 300zł
13-15 PORCJI – 320zł
16-18 PORCJI – 350zł
19-22 PORCJE – 380zł
23-25 PORCJI – 400zł
TORTY DWUPIĘTOWE
25 PORCJI – 500zł
30 PORCJI – 600zł
35 PORCJI – 700zł
40 PORCJI – 800zł
Rodzaje dekoracji
FIGURKA 2D/3D od 50zł
(zależy od stopnia trudności wykonania figurki)
KWIATY od 40zł
SŁODYCZE od 30zł
OWOCE od 30zł
WYDRUK CUKROWY od 25 zł
(strona A4)
TOPPER od 15zł
Smaki
Rocher
Biszkopt czekoladowy, krem ferrero z frużeliną malinową, krem czekoladowy z chrupką snickers
Klasyk
Jasny biszkopt, krem z białej czekolady, krem śmietankowy z frużelnią malinową
Rafaello
Jasny biszkopt, krem kokosowy z frużeliną malinową, krem z białej czekolady
Oreo
Biszkopt czekoladowy, krem oreo (duża ilość ciasteczek oreo), krem śmietankowy z frużeliną z owoców leśnych
Truskawka
Jasny biszkopt, krem śmietankowy z chrupką migdałową oraz mus truskawkowy, kawałki truskawek
Wiśniowy
Biszkopt czekoladowy, krem czekoladowy z frużeliną wiśniową, mus wiśniowy z chrupka migdałową
Pistacja*
Jasny biszkopt, krem pistacjowy, chrupka pistacjowych, mus malinowy, maliny
CzekoMalina
Ciemny biszkopt, krem czekoladowy z kawałkami czekolady, krem malinowych z fruzelina malinowa
*Smak premium – od +15zł – cena zależna od wielkości wybranego tortu
Torty CLASSY
TORTY CLASSY to klasyczne torty dekorowane w określnej estetyce widocznej na zamieszczonych zdjęciach i nie podlegają dodatkowej personalizacji.
Torty dostępne są w dwóch rozmiarach oraz pięciu wariantach smakowych.
Ilość porcji
8-10 porcji
oraz
11-13 porcji
Smaki
Mocno czekoladowy (180zł/230zł)
Biszkopt czekoladowy, krem czekoladowy, frużelina malinowa
Klasyk (180zł/230zł)
Jasny biszkopt, krem śmietankowy, frużelina malinowa
Oreo (180zł/230zł)
Biszkopt czekoladowy, krem oreo, frużelina z owoców leśnych
Truskawka (180zł/230zł)
Jasny biszkopt, mus truskawkowy, truskawki
Pistacja (200zł/260zł)
Jasny biszkopt, mus pistacjowy, frużelina malinowa
Czym są torty artystyczne?
Torty artystyczne są przygotowywane na specjalne okazje takie jak urodziny, jubileusze i inne okazje. Torty charakteryzują się wyjątkowym wyglądem, spersonalizowanym pod solenizanta. Mogą być zaprojektowane na podstawie wcześniej ustalonego motywu np. postać z bajki, hobby czy motyw kwiatowy itd.
Instrukcja obsługi tortu
1. Transport
Torty przenosimy w kartonie, trzymając od dołu, nie za rączki. Do transportu ustawiamy go na płaskiej powierzchni, najlepiej w bagażniku lub na podłodze i zabezpieczamy go tak, aby się nie przemieszczał. Wyłączamy ogrzewanie w aucie. Jeżeli jest taka możliwość włączamy klimatyzację. Podczas jazdy zachowujemy szczególną ostrożność. W szczególności należy unikać gwałtownego hamowania.
2. Przechowywanie
Tort należy przechowywać w lodówce (temperatura około 4 stopnie C). Tort należy umieścić w pudełku, aby nie chłonął zapachów z lodówki. Stosując się do tych wskazówek, można utrzymać świeżość i wygląd tortu przez możliwie najdłuższy czas, zapewniając jego bezpieczeństwo do spożycia.
3. Krojenie
Tort przed krojeniem musimy wyciągnąć około 15-30min wcześniej. Kroimy ostrym i gorącym nożem (nóż zanurzamy w gorącej wodzie przed ukrojeniem każdego kolejnego kawałka i wycieramy ręcznikiem papierowym) oraz z wykorzystaniem deseczki lub talerza. Należy postępować jak na załączonej grafice poniżej.

Słodka pracownia Coś Ci Upiekę
Plac Stanisława Staszica 10 50-221 Wrocław cosciupieke@gmail.com tel: 723-740-658
Skontaktuj się z nami!