Torty artystyczne na zamówienie Wrocław

Na naszej stronie znajdują się wszystkie szczegóły dotyczące tortów na zamówienie we Wrocławiu i okolicach. Realizujemy zamówienia zgodnie z Twoimi oczekiwaniami, bazując na sprawdzonych recepturach i najwyższej jakości składnikach. Realizujemy również mniejsze wersje CLASSY, który znajduję się poniżej.

Wykonujemy torty, niezależnie od okazji: rocznice, komunie, imieniny, urodziny dziecka, chrzciny, event firmowy i wiele innych.

TORTY ARTYSTYCZNE, które powstają w naszej pracowni wyceniamy na podstawie dwóch informacji:

ilości porcji
oraz
rodzaju dekoracji

W cenie uwzględniona jest podstawowa dekoracja tj. ozdoby z kremu, posypki czy dodatek złota/srebra

Ilość porcji

TORTY JEDNOPIĘTROWE

8 PORCJI – 280zł

10-12 PORCJI – 300zł

13-15 PORCJI – 320zł

16-18 PORCJI – 350zł

19-22 PORCJE – 380zł

23-25 PORCJI – 400zł

TORTY DWUPIĘTOWE

25 PORCJI – 500zł

30 PORCJI – 600zł

35 PORCJI – 700zł

40 PORCJI – 800zł

Rodzaje dekoracji

FIGURKA 2D/3D od 50zł

(zależy od stopnia trudności wykonania figurki)

KWIATY od 40zł

SŁODYCZE od 30zł

OWOCE od 30zł

WYDRUK CUKROWY od 25 zł

(strona A4)

TOPPER od 15zł

Smaki

Rocher
Biszkopt czekoladowy, krem ferrero z frużeliną malinową, krem czekoladowy z chrupką snickers

Klasyk
Jasny biszkopt, krem z białej czekolady, krem śmietankowy z frużelnią malinową

Rafaello
Jasny biszkopt, krem kokosowy z frużeliną malinową, krem z białej czekolady

Oreo
Biszkopt czekoladowy, krem oreo (duża ilość ciasteczek oreo), krem śmietankowy z frużeliną z owoców leśnych

Truskawka
Jasny biszkopt, krem śmietankowy z chrupką migdałową oraz mus truskawkowy, kawałki truskawek

Wiśniowy
Biszkopt czekoladowy, krem czekoladowy z frużeliną wiśniową, mus wiśniowy z chrupka migdałową

Pistacja*
Jasny biszkopt, krem pistacjowy, chrupka pistacjowych, mus malinowy, maliny

CzekoMalina
Ciemny biszkopt, krem czekoladowy z kawałkami czekolady, krem malinowych z fruzelina malinowa

*Smak premium – od +15zł – cena zależna od wielkości wybranego tortu

Torty CLASSY

TORTY CLASSY to klasyczne torty dekorowane w określnej estetyce widocznej na zamieszczonych zdjęciach i nie podlegają  dodatkowej personalizacji. 

Torty dostępne są w dwóch rozmiarach oraz pięciu wariantach smakowych.

Ilość porcji

8-10 porcji

oraz 

11-13 porcji

Smaki

Mocno czekoladowy (180zł/230zł)

Biszkopt czekoladowy, krem czekoladowy, frużelina malinowa

Klasyk (180zł/230zł)

Jasny biszkopt, krem śmietankowy, frużelina malinowa

Oreo (180zł/230zł)

Biszkopt czekoladowy, krem oreo, frużelina z owoców leśnych

Truskawka (180zł/230zł)

Jasny biszkopt, mus truskawkowy, truskawki

Pistacja (200zł/260zł)

Jasny biszkopt, mus pistacjowy, frużelina malinowa

Czym są torty artystyczne?

Torty artystyczne są przygotowywane na specjalne okazje takie jak urodziny,  jubileusze i inne okazje. Torty charakteryzują się wyjątkowym wyglądem, spersonalizowanym pod solenizanta. Mogą być zaprojektowane na podstawie wcześniej ustalonego  motywu np. postać z bajki, hobby czy motyw kwiatowy itd.

Instrukcja obsługi tortu

1. Transport

Torty przenosimy w kartonie, trzymając od dołu, nie za rączki. Do transportu ustawiamy go na płaskiej powierzchni, najlepiej  w bagażniku lub na podłodze i zabezpieczamy go tak, aby się nie przemieszczał. Wyłączamy ogrzewanie w aucie. Jeżeli jest taka możliwość włączamy klimatyzację. Podczas jazdy zachowujemy szczególną ostrożność. W szczególności należy unikać gwałtownego hamowania.

2. Przechowywanie

Tort należy przechowywać  w lodówce (temperatura około 4 stopnie C). Tort należy umieścić w pudełku, aby nie chłonął zapachów z lodówki. Stosując się do tych wskazówek, można utrzymać świeżość i wygląd tortu przez możliwie najdłuższy czas, zapewniając jego bezpieczeństwo do spożycia.

3. Krojenie

Tort przed krojeniem musimy wyciągnąć około 15-30min wcześniej. Kroimy ostrym i gorącym nożem (nóż zanurzamy w gorącej wodzie przed ukrojeniem każdego kolejnego kawałka i wycieramy ręcznikiem papierowym) oraz z wykorzystaniem deseczki lub talerza. Należy postępować jak na załączonej grafice poniżej. 

Jak kroic tort poradnik

Słodka pracownia
Coś Ci Upiekę

Plac Stanisława Staszica 10 50-221 Wrocław cosciupieke@gmail.com
tel: 723-740-658

Skontaktuj się z nami!

Nasze Social Media

logo coś ci upiekę w kolorze różowym
Scroll to Top